Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tarta z kremem jogurtowym i rabarbarem"
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 342
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 222
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34632
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 180
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 342
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 222
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34632
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 180
Składniki
Na stolnicę lub blat przesiej mąkę. Dodaj sól, cukier puder, wymieszaj. Następnie dodaj pokrojony na wiórki tłuszcz oraz wodę, zagnieć gładkie ciasto. Uformuj z niego kulę, owiń folią, włóż do lodówki na ok. 30 min.
Schłodzone ciasto rozwałkuj i wyłóż nim dno oraz boki formy do tarty. Przykryj papierem do pieczenia i wsyp kilka garści suchej fasoli. Piekarnik nagrzej do 180° C, wstaw formę z ciastem na 15 min. Po tym czasie usuń papier, piecz jeszcze 15 min. Przestudź.
Jajka, jogurt, mąkę, cukier wanilinowy, cukier puder oraz miód zmiksuj na gładką masę.
Na podpieczonym spodzie rozłóż pokrojony w plastry rabarbar (kilka odłóż do dekoracji). Na to wylej krem jogurtowy (będzie bardzo rzadki). Formę wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 190°C, piecz ok. 30 min. Na 10 min przed końcem pieczenia na wierzchu tarty rozłóż odłożone plastry rabarbaru. Gdy tarta wystygnie, wstaw ją do lodówki na min. 2 godziny.
(bez czasu oczekiwania): 30 minut. Porcja: 340 kilokalorii.Źródło: Świat i Ludzie