Do góry

Desery Przepis na:

Tarta z kremem z białej czekolady i malinami

Tarta z kremem z białej czekolady i malinami

Autor:

Przepisów i artykułów: 356 Ocena: 4132

Dodano:

Odsłon: 179

Bardzo smaczna tarta, polecam :)

Składniki

  • 200 g. mąki pszennej
  • 110 g. masła
  • 2 łyżki cukru
  • 1 żółtko
  • 3 łyżki zimnej wody
  • szczypta soli
  • krem;
  • 200 g. śmietanki 30%
  • 70 g. białej czekolady
  • maliny
> 6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. przygotuj formę do tarty o śr. 27 cm.

    Mąkę przesiać i wyrobić rękoma z pozostałymi składnikami. Owinąc we folię i wstawić do lodówki na 20 minut. Po tym czasie rozwałkowac i wylepić nim formę do pieczenia. Spód ciasta nakłuć gęsto widelcem. Piec 10 minut w 200*
    Ciasto odstawić do całkowitego wystudzenia.

  2. Składniki na krem;

    Czekoladę rozpuścić w kapieli wodnej, nastepnie dobrze wystudzić.
    Śmietankę zmiksować na sztywno, dodać rozpuszczoną czekoladę, składniki wymieszać ze sobą.

    Krem wyłożyć na zimne ciasto, ułożyć maliny i posypać cukrem pudrem.


    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń