Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tarta z kurczakiem i fetą"
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6337
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 134
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 776
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6337
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 134
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 776
Składniki
<strong>Przepis przysłała Agnieszka Rybak z Pruszcza Gdańskiego</strong>
Ciasto: masło posiekaj z mąką i jajkiem, zagnieć. Z ciasta uformuj kulę, włóż na godzinę do lodówki. 2 Farsz: kurczaka pokrój w kostkę. Przypraw, podsmaż na oleju. Ostudź. Szpinak odparuj na patelni, dodaj posiekany czosnek, przypraw. Jajka roztrzep ze śmietaną, przypraw. Pomidor pokrój na plasterki. 3 Ciastem wylep formę, ponakłuwaj. Piecz 15 min w 180°C. Ułóż kurczaka i szpinak, polej sosem. Posyp pokruszoną fetą, ułóż pomidora. Piecz 40 min w 170°C.
czas przygotowania 70 min, ilość porcji 8, cena za porcję 2 złŹródło: Chwila dla Ciebie