Do góry

Dania główne Przepis na:

tarta z mascarpone i łososiem

tarta z mascarpone i łososiem

Autor: anetas197601

Przepisów i artykułów: 255 Ocena: 7131

Dodano: 17.02.2013

Odsłon: 4891

szybko i smacznie :))

Składniki

  • ciasto francuskie (kupne)
  • 3 jajka
  • 250 g serka mascarpone
  • garść żółtego startego sera
  • sól, pieprz
  • 150 g łososia wędzonego
  • 2-3 łyżki szczypiorku
  • 4 łyżki mleka
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. naczynie żaroodporne (lub inne) wyłożyć ciastem francuskim tak żeby brzegi naczynia też były częściowo wyłożone ciastem. Do miski wbić jajka, dodać mascarpone, garść żółtego sera i pokrojonego drobno łososia, wszystko razem wymieszać dodać mleko, sól i pieprz, ponownie wymieszać i wlać na ciasto francuskie. Piec ok 30 minut w 180 stopniach. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Ania8731 13 maja 2013 dopiero ucze sie gotować wiec prosze o pomoc: ciasto francuskie tylko na spodzie czy równiez przykryć nim wymieszane składniki? Odpowiedzi: 4 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 17 lutego 2013 Od razu do ulubionych. Koniecznie musimy wypróbować.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

anetas197601 17 lutego 2013 tak przypuszczałam, bo wiem, że Ty się specjalizujesz w łososiu (i nie tylko) :)))) mam nadzieję, że będzie Ci smakować :))

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 17 lutego 2013 Jak łosoś to dla mnie , bardzo ciekawa tarta :))

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń