Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tarta z pieczarkami"
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 185
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7976
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 185
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7976
Składniki
Bulion zagotuj. Cebulę oraz czosnek obierz, drobno posiekaj, zeszklij na rozgrzanym maśle. Dodaj ryż. Mieszając, smaż dalej. Gdy ziarenka ryżu zrobią się szkliste, dolej porcjami wino oraz gorący bulion. Zmniejsz płomień i gotuj pod przykryciem ok. 30 minut.
Pieczarki oraz wszystkie warzywa oczyść. Potem razem z kabanosami pokrój je na kawałeczki i podsmaż całość na oleju. Dodaj posiekany tymianek oraz sól i pieprz do smaku. Żółty ser grubo zetrzyj, domieszaj do ryżu. Przypraw do smaku solą i pieprzem.
Masę ryżową rozsmaruj na spodzie żarodpornej formy wyłożonej pergaminem. Na wierzchu rozłóż podsmażone . Jajko wymieszaj z mlekiem oraz odrobiną soli. Polej tym tartę. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 st. Piecz przez 30 minut.Źródło: Tina