Do góry

Dania główne Przepis na:

Tarta z pieczarkami

Tarta z pieczarkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 3277 Ocena: 28006

Dodano:

Odsłon: 3

Smaczny pomysł na "Tarta z pieczarkami"

Składniki

  • 20 dag mąki
  • 6 dag masła, stopionego i ostudzonego
  • jajko
  • łyżeczka soli
  • op. susz. drożdży);
  • serek ricotta
  • 50 ml kremówki
  • jajko
  • 4 łyżki tartego parmezanu
  • 5 pieczarek
  • 3 ziel. szparagi
  • pieprz, sól
  • rukola
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Przygotuj ciasto: jeśli robisz własne, połącz , wyrób, a następnie rozwałkuj. Rozłóż w natłuszczonej formie o średnicy 24 cm. Włóż do lodówki na czas, gdy szykujesz nadzienie.

  2. Piekarnik nagrzej do 200oC. Serek, kremówkę, jajko i parmezan wymieszaj, dopraw. Posmaruj ciasto. Wstaw do piekarnika na ok. 15 min. Oczyść pieczarki, pokrój, oczyść szparagi, usuń twarde części (duże szparagi zblanszuj).

  3. Rozłóż dodatki na cieście, oprósz solą, pieprzem, zapiecz. Podaj z rukolą.

    Źródło: Świat kobiety

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń