Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tarta z pomidorami"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 110
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 571
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 110
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 571
Składniki
Formę posmarowaną masłem wyłóż warstwami ciasta. Każdą z warstw również smaruj masłem. Dymkę pokrój, podsmaż. Dodaj mięso, przyprawy, smaż. Wyłóż mięso na ciasto, piecz 40 minut w temp. 180°C.
Podsmaż pieczarki, dodaj pomidorki, smaż 5 minut. Tartę posyp warzywami i startym serem, piecz jeszcze kwadrans. Gotowe danie dekoruj natką i śmietaną.
Czas: około 1,5 godziny.Źródło: Dobry Tydzień