Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tarta z pomidorkami"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 126
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 586
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 126
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 586
Składniki
Ciasto rozwałkuj, wyłóż nim prostokątną formę. Podpiecz je z obciążeniem w temperaturze 200oC ok. 10 min, a następnie zdejmij obciążenie, by jeszcze zrumienić ciasto.
Wyjmij z piekarnika, rozłóż na cieście pokrojony lub pokruszony ser. Połóż na nim pokrojone pomidorki koktajlowe. Oprósz do smaku solą, pieprzem, suszoną bazylią.
Podpiecz jeszcze w niższej temperaturze – 180oC przez ok. 15 minut. Gotową udekoruj listkami bazylii.Źródło: Świat kobiety