Do góry

Przekąski Przepis na:

Tarta z pomidorkami i mascarpone

Tarta z pomidorkami i mascarpone

Autor:

Przepisów i artykułów: 123 Ocena: 1960

Dodano:

Odsłon: 7850

Wspaniale polaczenie ciasta francuskiego, slodkich pomidorkow i rozplywajacego sie ustach mascarpone

Składniki

  • ciasto francuskie, 500g
  • czerwone pesto z suszonych pomidorow, okolo 5 lyzek
  • pomidorki cherry, 500g
  • serek mascarpone, 3/4 szklanki
  • sol
  • swiezo zmielony pieprz
5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Piekarnik rozgrzac do tem 220stC .Forme wysmarowac tluszczem i lekko skropic woda.Stolnice posypac maka i wylozyc na nia ciasto.Wyciac krazki (wielkosc wg uznania) Nastepnie przelozyc krazki ciasta na blache i uzywajac czubka noza naciac w srodku krazka mniejsze kolko. ( zostawiajac okolo 1cm brzeg)

  2. Na ciasto nalozyc czerwone pesto i rozsmarowac (pomijajac brzegi)Nastepnie nalozyc przekrojone na pol pomidorki (znowu pomijajac brzegi) i wlozyc tarty do pieca na okolo 15min (az brzegi sie podniosa) Na koniec dodac"kleksy" z sereka maskapone i piec az ciasto bedzie mialo zloty kolor a serek sie rozpusci. Podawacna cieplo posypane sola i pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

rosse 10 lutego 2010 Bardzo ciekawa propozycja,mascarpone i pomidorki...musi być pyszne.Na pewno wypróbuję:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń