Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakowicie wyglądający obiadek
Polecam.
Odsłon: 517
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 433
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 295
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 40
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 760
Polecam.
Odsłon: 517
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 433
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 295
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 40
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 760
Składniki
Piekarnik rozgrzać do 175 C. Formę (najlepiej kwadratową o boku 23 cm) nasmarować masłem lub oliwą. Na stolnicy lekko posypanej mąką rozwałkować ciasto na grubość pół centymetra. Włożyć do formy i piec do momentu, aż nabierze złocistego koloru. Wyjąc formę z ciastem i odstawić do wystygnięcia.
W małym rondelku podgrzać łyżkę oliwy. Dodać cebulę i podsmażyć, aż się zarumieni. Odstawić. Do płytkiego naczynia włożyć pomidorki, ocet i cukier. Posypać solą, wymieszać i odstawić na 20 minut.
W misce ubić jogurt,żółtka i bazylię. Dodać fetę, cebulę i dokładnie wymieszać. Wylać nadzienie na ciasto, poukładać pomidorki, posypać pieprzem i piec 45 minut, aż nadzienie nabierze złocistego koloru. Smacznego.