Do góry

Desery Przepis na:

Tarta z rabarbarem

Tarta z rabarbarem

Autor:

Przepisów i artykułów: 2246 Ocena: 13733

Dodano:

Odsłon: 2617

Aromatyczny i smaczny deserek na niedzielę.

Składniki

5-6 os. > 60 min średnie tanie

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Do mąki wbić jajko, wlać stopione masło i smalec.

  2. Zagnieść ciasto w międzyczasie podlewając wodą (około ½ szklanki), zawinąć w ściereczkę i potrzymać w lodówce około 3 godziny. Rabarbar obrać, pokroić, dodać cukry, podlać wodą i rozgotować, po czym ostudzić. Ciasto rozwałkować na grubość 3 cm i wyłożyć foremkę wcześniej wysmarowaną tłuszczem.

  3. Spód posypać orzechami, następnie wiórkami kokosowymi.

  4. Wyłożyć rabarbar (w razie potrzeby odcisnąć sok)

  5. Zapiec w piekarniku w temperaturze 170 stopni przez 40 minut, a w międzyczasie ubić białka z cukrem na sztywno. Przełożyć do woreczka foliowego, wyciąć otwór i wycisnąć na tartę pod koniec pieczenia.

  6. Zapiec jeszcze przez 5 minut i podawać zaraz po przestudzeniu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń