Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tarta z serem i kurczakiem"
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 298
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 395
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 572
Polecam.
Odsłon: 865
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 298
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 395
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 572
Polecam.
Odsłon: 865
Składniki
1Mąkę wymieszaj 1/2 łyżeczki soli. Dolej oliwę oraz drożdże rozpuszczone w 1/2 szkl. ciepłej wody. Wyrób. Kiedy ciasto zacznie odstawać od rąk, przykryj je i odstaw na 30 minut.
Cukinie oczyść, marchewki obierz. Warzywa opłucz, dobrze osusz, potnij w podłużne cienkie plasterki. Tak samo pokrój filet. Warzywa gotuj 2–3 minuty w posolonym wrzątku. Wyjmij, osusz. Ser zetrzyj, wymieszaj z jajkami, śmietaną i płatkami migdałowymi.
Formę posmaruj tłuszczem. Ciasto rozwałkuj na stolnicy oprószonej mąką. Spód i brzeg formy wylep plackiem. Następnie na przemian ułóż plasterki warzyw i mięsa. Zalej sosem śmietanowym. Piecz 40 minut w 200 st.Źródło: Tina