Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tarta z soczewicą i kiełbasą"
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 128
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 128
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 375
Prosty, smaczny deserek, przygotowany z galaretek i ubitej śmietany 30 %. Do...
Odsłon: 168
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 128
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 128
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 375
Prosty, smaczny deserek, przygotowany z galaretek i ubitej śmietany 30 %. Do...
Odsłon: 168
Składniki
Ciasto: z podanych składników i szczypty soli zagnieć gładkie ciasto. Uformuj kulę, owiń folią spożywczą, włóż na godzinę do lodówki. Schłodzone ciasto rozwałkuj. Formę do tarty wyłóż papierem do pieczenia, ułóż ciasto. Piecz 15 minut w 180°C.
Nadzienie: soczewicę ugotuj w lekko osolonym wrzątku wed ług instrukcji na opakowaniu. Osącz. Fasolkę szparagową wrzuć do lekko osolonego wrzątku, gotuj 5 minut. Osącz. Wymieszaj z soczewicą. Kiełbasę pokrój na plasterki, żółty ser pokrój w kostkę. Śmietanę wymieszaj z jajkiem, przypraw do smaku.
Na upieczone ciasto wyłóż fasolę z soczewicą, posyp połową sera. Równomiernie zalej masą śmie tanową. Ułóż plasterki kiełbasy i pozostały ser. Piecz jeszcze 30 minut w tej samej temperaturze.Źródło: Chwila dla Ciebie