Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki sposób na lekkie danie nadające się zarówno na obiad jak i na kolację.
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 174
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1040
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 174
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1040
Składniki
Zagniatamy ciasto: w misce mieszamy mąkę, szczyptę soli, olej i żółtko. Dodajemy kilka łyżek zimnej wody, aby ciasto miało odpowiednią konsystencję. Wylepiamy formę ciastem i chłodzimy w lodówce. Przygotowujemy farsz: pory kroimy na plastry, paprykę w grubą kostkę lub paski, szynkę w paski. Całość chwilę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju. Jajka należy rozkłócić widelcem i wymieszać ze śmietaną, po czym przyprawiamy ulubionymi przyprawami/ziołami. Ciasto wyłożone na formę wyjmujemy z lodówki i wstawiamy do rozgrzanego piekarnika (180 stopni). Spód podpiekamy 10 minut. Następnie wykładamy podsmażone warzywa i zalewamy jajkami wymieszanymi ze śmietaną. Tak przygotowaną całość pieczemy jeszcze około 30 do 40 minut.