Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tarta z trzema nadzieniami i ziarnami"
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 98
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 845
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 978
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 98
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 845
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 978
Składniki
<strong>Przepis przysłała Zofia Bieniek-Pytlak ze Starachowic</strong>
Ciasta: mąkę przesiej. Dodaj żółtka, zimne masło i cukier, posiekaj, zagnieć gładkie ciasto. Owiń w folię spożywczą, włóż do lodówki na godzinę.
Nadzienie pieczarkowe: pieczarki oczyść, pokrój na plasterki. Cebulę obierz, pokrój w kostkę, zeszklij na oleju. Dodaj pieczarki, smaż ok. 15 minut. Przypraw.
Nadzienie warzywne: warzywa duś na oleju, pod przykryciem, 15 min. Przypraw solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.
Nadzienie szpinakowe: szpinak odparuj na patelni. Dodaj pokrojony w kostkę ser pleśniowy, smaż 5 minut. Przypraw do smaku.
Ciastem wyłóż okrągłą formę razem z brzegami, ponakłuwaj. Piecz 15 minut w 180°C.
Ułóż nadzienia, jedno obok drugiego. Jajka, śmietanę i jogurt wymieszaj, przypraw. Polej tartę, posyp słonecznikiem. Piecz 20 minut.
czas przygotowania 80 min, ilość porcji 10, cena za porcję 1,70 złŹródło: Chwila dla Ciebie