Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tarta z trzema serami"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 20
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 166
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 192
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 20
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 166
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 192
Składniki
Z podanych składników: mąki, zimnego masła, szczypty soli i zimnej wody, zagnieć kruche ciasto, a następnie wstaw je do lodówki na ok. 30 minut.
Ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie lub na parze, następnie całkowicie je schłodź i zmiel wraz ze wszystkimi serami. Do zmielonych ziemniaków z serami dodaj jajka, jogurt naturalny (150 ml) oraz zioła, ewentualnie dopraw do smaku solą oraz pieprzem i dokładnie wymieszaj.
Ciasto rozwałkuj i wyłóż nim natłuszczoną i posypaną łyżką mąki formę do tart. Wstaw do piekarnika i upiecz na złoty kolor w temperaturze 200°C. Umyj i osusz pomidory, a następnie pokrój je w cienkie plastry.
Na zapieczone ciasto wyłóż masę serową, a na niej poukładaj plastry pomidorów. Zapiecz w piekarniku przez ok. 30 minut. Tartę podawaj na ciepło lub na zimno, udekorowaną gałązkami świeżego tymianku.Źródło: Świat kobiety