Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tarta z tuńczykiem i kaparami"
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 44
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 119
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 459
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32646
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 91
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 130
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 44
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 119
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 459
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32646
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 91
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 130
Składniki
50 min • Porcja 500 kcal • Koszt porcji ok. 4,50 zł • Przepis na 6 porcji.
Zagniatam ciasto w kulę i wkładam do lodówki na 30 min. Wylepiam nim formę, nakłuwam widelcem, wstawiam do piekarnika nagrzanego do 200°C. Piekę ok. 15 min, do zarumienienia.
Pomidory kroję na kawałki, oliwki na plasterki, tuńczyka rozdrabniam widelcem. Jajka roztrzepuję, dodaję przyprawy i serek, mieszam. Na ciasto wylewam masę serową.
Układam pomidory, oliwki, tuńczyka i kapary. Wstawiam do piekarnika, piekę ok. 15 min, aż farsz się zetnie.
Najsmaczniejsza jest, gdy jemy ją na gorąco. Katarzyna Janeczko z ZamościaŹródło: Kobieta i życie