Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tarta z warzywami"
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 22521
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pysznego pieczonego kurczaka z ziemniaka...
Odsłon: 396
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 213
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 145
Polecam.
Odsłon: 166
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 22521
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pysznego pieczonego kurczaka z ziemniaka...
Odsłon: 396
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 213
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 145
Polecam.
Odsłon: 166
Składniki
Mąkę wysyp na stolnicę, dodaj masło i posiekaj nożem. Połącz z żółtkiem, solą i wodą, zagnieć gładkie ciasto. Zawiń w folię spożywczą i wstaw na 30 minut do lodówki. Ciasto rozwałkuj na grubość 3 mm i wyłóż nim formę, ponakłuwaj widelcem i przykryj folią aluminiową.
Cukinię umyj, pokrój wzdłuż. Obsmaż na oliwie, oprósz solą i pieprzem, odsącz. Roztrzep jajka, dodaj śmietanę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Do masy dodaj 2/3 pokruszonego sera, dopraw.
Na ciasto nałóż warzywa, wlej masę i ułóż połówki pomidorków. Całość posyp resztą fety. Piecz w piekarniku około 20 minut w temp. 180 °C.Źródło: Na żywo