Do góry

Przekąski Przepis na:

Tarta ze szpinakiem

Tarta ze szpinakiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 2288 Ocena: 14373

Dodano:

Odsłon: 1707

Smaczna z wieloma smakami przekąska.

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie ciasta:
    Z podanych składników zagnieść ciasto i odstawić w chłodne miejsce na godzinę. Następnie ciasto rozwałkować,

  2. Przenieść na wałku do przygotowanej formy i upiec w temperaturze 180 stopni przez 15 minut, po czym lekko przestudzić.

  3. Wykonanie farszu:
    Na rozgrzanym maśle przysmażyć zmiażdżony czosnek z pokrojonym szpinakiem i przyprawami do smaku. Dodać drobno posiekaną paprykę, chwilę podsmażyć i wyłożyć na podpieczone ciasto.

  4. Jajka zmiksować ze śmietaną, przyprawić do smaku i zalać farsz na formie.

  5. Wstawić ponownie do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez pół godziny.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń