Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tarta ze szpinakiem"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 93
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 203
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 212
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 93
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 203
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 212
Składniki
Z podanych składników zagnieć ciasto i wstaw na godzinę do lodówki. Następnie rozwałkuj na 2 placki i wylep nimi wysmarowane tłuszczem oraz obsypane bułką formy.
Wstaw naczynia do piekarnika rozgrzanego do 180°C i piecz 10 minut. Na maśle zeszklij posiekany czosnek i cebulę. Dodaj szpinak oraz przyprawy.
Wyłóż masę na podpieczone spody tarty i obłóż plastrami pomidorów oraz pokruszoną fetą.
Zalej całość jajkami wymieszanymi ze śmietaną i piecz 30 minut.Źródło: Kurier TV