Do góry

Dania główne Przepis na:

Tarta ze szpinakiem

Tarta ze szpinakiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 770 Ocena: 6581

Dodano:

Odsłon: 3

Przepis wart wypróbowania: "Tarta ze szpinakiem"

Składniki

  • op. mrożonego ciasta francuskiego
  • 30 dag mrożonego lub 50 dag świeżego szpinaku
  • 30 dag wędzonego boczku
  • 7-10 jajek
  • 25 dag sera żółtego
  • czosnek
  • sól
  • pieprz
  • chili
  • olej
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Boczek okrój i podsmaż na oleju. Dodaj rozmrożony szpinak, podsmaż, odstaw, aby wystygł. Do zimnego wbij jajka.

  2. Wymieszaj i przypraw solą, pieprzem, czosnkiem, chili. Ciastem wylep dwa naczynia do tart. Nałóż farsz. Wierzch posyp startym serem. Piecz 25-30 min w temp. 180°C.

  3. Katarzyna Olejnik z Bydgoszczy

  4. Porcje 8 50 min Cena 1,60 zł Kalorie 380 kcal

    Źródło: Takie jest życie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń