Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche tartaletki z kremem z orzeszków ziemnych, udekorowane zostały pralinką raffaello i bitą śmietaną.
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 45
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 76
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 34
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 102
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 45
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 76
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 34
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 102
Składniki
1. Mąkę i cukier puder dajemy do miski. Margarynę rozcieramy opuszkami palców z tym składnikami. 2. Dodajemy żółtka i zagniatamy ciasto. 3. Formujemy kulę i wkładamy do lodówki na 30 minut do schłodzenia. 4. Po tym czasie ciasto wałkujemy i wylepiamy nim foremki na tartaletki. Średnica foremek wynosi około 9 cm. 5. Ciasto nakłuwamy widelcem i pieczemy przez około 15 minut w temperaturze 180 stopni. 6. Upieczone tartaletki wyjmujemy z foremek i odstawiamy do ostygnięcia. 7. Następnie przygotowujemy krem. Margarynę ucieramy na puszystość z cukrem pudrem. 8. Orzeszki drobno mielimy i dodajemy do kremu. Delikatnie mieszamy. 9. Do tartaletek nakładamy po porcji kremu. 10. Z kolei przygotowujemy bitą śmietanę. Kremówkę ubijamy na puszystość. Dodajemy cukier puder i ponownie ubijamy. 11. Za pomocą rękawa cukierniczego wyciskamy małe rozetki dookoła. Na koniec na środek kładziemy raffaello. 12. Gotowe! Smacznego!