Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tartaletki z kurczakiem i zielonym groszkiem"
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 192
Polecam.
Odsłon: 907
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 216
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9320
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 192
Polecam.
Odsłon: 907
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 216
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9320
Składniki
Jeden dzień przed zrobieniem zapiekanki zamarynuj mięso. Jeśli lubisz, by było ostre w smaku, posmaruj je musztardą i keczupem.
jeśli wolisz wersję łagodną, polej je sokiem z cytryny, posyp tymiankiem, rozmarynem, polej oliwą. Mięso odstaw na noc do lodówki.
Mąkę posiekaj z masłem, solą, proszkiem, jajkiem. Zagnieć ciasto, chłodź godzinę. Cebulę i czosnek zeszklij na oliwie. Dodaj pokrojonego kurczaka, podsmaż.
Wymieszaj sery, śmietanę,jajko,groszek, dopraw. Ciasto rozwałkuj, wypełnij nim foremki do tart. Piecz 30 minut w 180°C. Wyjmij, nałóż porcje kurczaka, zalej masą, piecz 25 minut. Udekoruj ziołami.
CZAS: około 1,5 godz.Źródło: Dobry Tydzień