Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tartaletki ze zwierzątkami"
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 180
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 128
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1067
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 515
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 63
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 180
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 128
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1067
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 515
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 63
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 200 st. C. Rozmroź ciasto, wykrój kółka na tartaletki (odpowiednio do wielkości foremek). Natłuść foremki i wyklej je ciastem. Wstaw do piekarnika, piecz 8-10 minut, aż się zezłocą.
Przełóż do rondelka śmietanę, czekoladę, nutellę i masło. Podgrzewaj na małym ogniu, mieszając, aż powstanie gładka masa. Przelej gorący krem do tartaletek. Odstaw, by dokładnie wystygł (ok. 40 minut).
Posyp wierzch tartaletek kakao. Pośrodku każdej umieść figurkę wyciętą z marcepanu (za pomocą foremki).
12 sztuk
zł sztuka
Czas 25 min
183 kcalŹródło: Olivia