Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tarteletki z kiełbasą i serem"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 65
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 135
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 56
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 65
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 135
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 56
Składniki
<strong> Magdalena Imielińska z Kóz</strong>
40 min • Porcja 340 kcal • Koszt porcji 1,10 zł • Przepis na 9-12 porcji
Cebulę obieram, siekam. Kiełbasę i pieczarki kroję w półplasterki, miąższ papryki w kostkę. Wszystkie te podsmażam na oleju i przyprawiam do smaku.
Z ciasta wykrawam (np. szklanką) koła. Powinny być odrobinę większe niż foremki na tarteletki. Foremki smaruję olejem i wykładam ciastem, napełniam je nadzieniem. Plastry sera tnę w paseczki i układam z nich kratkę na wierzchu.
Tarteletki piekę w temp. 200°C do czasu, aż zrobią się rumiane (ok. 15 min).Źródło: Kobieta i życie