Do góry

Przekąski Przepis na:

Tartinki z ricottą i owocami

Tartinki z ricottą i owocami

Autor:

Przepisów i artykułów: 15 Ocena: 218

Dodano:

Odsłon: 2040

Mini kanapki na chrupiącej bagietce z ricottą, miodem, świeżymi owocami i listkiem mięty. Owoce można dowolnie wymieniać a bagietkę przed podaniem podgrzać w piekarniku, żeby była bardziej chrupiąca.

Składniki

  • 2 bagietki
  • 200 g serka ricotta
  • kilka łyżek płynnego miodu
  • cynamon
  • liście świeżej mięty
  • maliny, borówki, poziomki, truskawki
> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Bagietki pokroić na około centymetrowej grubości kromeczki. Można podgrzać chwilę w piekarniku przed dekorowaniem, aby były bardziej chrupkie. Następnie posmarować serkiem, polać miodem, posypać cynamonem i udekorować owocami i miętą.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń