Do góry

Przekąski Przepis na:

Tatar

Tatar

Autor: Jagoda50

Przepisów i artykułów: 210 Ocena: 8261

Dodano: 18.10.2009

Odsłon: 33388

Dla osób lubiących tatara

Składniki

  • polędwica wołowa, 30 dkg
  • cebula, 2-3
  • olej, 2 łyzki
  • korniszony, 6-7
  • żółtka surowe, 3
  • sół,pieprz, do smaku
  • maggi,musztarda, wedle uznania
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. umyte i osuszone mięso posiekac nożem lub jak kto woli zemleć

  2. cebule i korniszony posiekać drobno

  3. mięso wymieszac dokładnie z olejem ,pieprzem i solą (nie duzo)

  4. tak przygotowane mięso ułozyc na talerzu ( 3 porcje ),wokół ułozyc korniszony i cebulę

  5. z cebuli zrobic trzy nenufarki w które włozyc surowe żółtka i ustawic na tatarze

  6. jesli ktos lubi mozna równiez dodac do mięsa musztarde i maggi a takze posiekane marynowane grzyby,ale to juz kazdy sobie doprawia indywidualnie na talerzu,podawać z pieczywem

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (29)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

tolada 23 września Tatara lubię do tego stopnia (a tak pięknie zaserwowanym napewno bym nie pogardził), że chętnie zapominam wtedy o zagrożeniach występujących przy spożywaniu produktów surowych (tutaj jajka i mięso)...

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Dagusia29 05 kwietnia 2012 Mniam! mniam! mniam! :P chyba nie trzeba więcej :)

12 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

grazka950 11 marca 2012 oniemiałam widząc to zdjęcie!!! szukam przepisów na duże rodzinne przyjęcie i całkowicie zapomniałam ,że istnieje TATAR ,dzięki za przepis a ta dekoracja to prawdziwy artyzm!!! pozdrawiam :-)

14 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 25 listopada 2011 Arcydzieło - wykorzystam pomysł na dekorację.

13 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

anetta73 13 listopada 2011 u mnie wieczna wojna,ja uwielbiam,maz niecierpi,moze,jak mu tak podam,to sie przekona,wyglada przepysznie.pozdrawiam:)

12 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

czarela 02 listopada 2011 bardzo podoba mi się sposób poddodania żółtka w tatarze, z pewnościa wykorzystam, pozdrawiam Czarela

12 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

aldi472 05 czerwca 2011 Uwielbiam takie jadło dla Wampirów ,a w Pani wykonaniu wygłąda rewelacyjnie...!!!

12 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

gosia1975 25 października 2010 i niech nikt nie mowi ze oczami sie nie je !! ja osobiscie tatara nie jem ale jak na jakiejs imprezie go tak wlasnie podam to mysle ze zablysne !!! i to dzieki tobie!!

12 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń