Do góry

Przekąski Przepis na:

Tatar siekany bez jaja

Tatar siekany bez jaja

Autor:

Przepisów i artykułów: 189 Ocena: 3052

Dodano:

Odsłon: 158

Propozycja na befszyk tatarski z ciekawymi dodatkami

Składniki

  • polędwica wołowa lub ligawa 150 g osoba
  • cebula
  • papryka konserwowa czerwona 1 cała
  • kapary 2 łyżki
  • bazylia i koperek posiekane po łyżce
  • oliwa zamiast żółtka
  • sos sojowy do przyprawiania
  • sok z cytryny, połówka
  • pieprz
1-2 os. 15 min łatwe przystępne

Przygotowanie


  1. Najlepszy tatar jest siekany.
    Mięso pokroiłam w cienkie plastry, potem w paseczki i w drobniusieńką kostkę i jeszcze to przesiekałam.
    W miseczce wymieszałam je z oliwą, odrobiną wody, sosem sojowym i pieprzem i szczyptą soli.

    Pokroiłam w kosteczkę paprykę marynowaną- coś octowo słodkiego, dodałam kapary- coś słono octowego, cebulę- coś świeżego. Dodałam też do kompozycji: świeże liście bazylii i posiekany koperek.

    Mięso uformowałam w kulę, w dołek po środku wlałam oliwę i całość obficie posypałam pieprzem.

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (15)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

GREGORHSPEED 31 marca Tylko "twardziele" zjedzą...uwielbiam surowe mięso...no, niestety inaczej nie da się spróbować przed podaniem klientowi. Ponad setkę wydałem i wszyscy zadowoleni ;) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 30 marca Tatar ... coś tam kiedyś się jadło, ale teraz bez tych wspomnianych % nie łyknę xD Odpowiedzi: 6 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Docherro 30 marca Znów super pomysł,jak dla mnie to poproszę z żółtkiem:) Odpowiedzi: 5 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń