Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
-Tradycyjne danie mięsne, zadowoli każde podniebienie. Proste i pożywne.
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 55
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 148
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 185
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 395
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 55
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 148
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 185
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 395
Składniki
- Mieszankę sałat, wyjmujemy z opakowania, płuczemy lub niekoniecznie (producent zapewnia, że nie potrzeba). - Myjemy czerwoną paprykę, kroimy i wycinamy z wnętrza nasienie. Paprykę kroimy w podłużne paski - Otwieramy i odsączamy z nadmiaru soku i wody czerwoną fasolę, możemy filtrować palcami bądź odlać potrzebną ilość do durszlaka.
-Zmielone mięso wołowe, płuczemy pod bieżącą wodą, wrzucamy do durszlaka aby pozbyć się nadmiaru wody.
-Mięso ubijamy rękami i przenosimy do większej miski, w której będziemy mogli swobodnie pracować. Na tym etapie dodajemy przyprawy (np. kmin rzymski, pieprz, sos sojowy, bazylia i inne zioła), a następnie wbijamy żółtko. Całość delikatnie i uważnie mieszamy i formujemy by przypominały zwarty kotlet mielony.
-Na talerzu układamy miks sałat, paprykę czerwoną i fasolę. Obok układamy przygotowane mięso.
-Smacznego! (Jako przystawkę polecam ulubione pieczywo, smakuje wyśmienicie i może stanowić pełne danie)