Do góry

Przekąski Przepis na:

Tatar z łososia

Tatar z łososia

Autor:

Przepisów i artykułów: 120 Ocena: 3780

Dodano:

Odsłon: 10965

Choć naturą tataru jest podanie go z żółtkiem, cebulą oraz ogórkiem to tatar z łososia w moim pomyśle idealnie sprawdzi się jako przystawka na przyjęciu urodzinowym czy zbliżającym się sylwestrowym.

Składniki

  • 40 dag filetu z łososia
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy Dijon
  • łyżka siekanego koperku
  • sól, pieprz
  • 2-3 łyżki wody
  • 1 duży ogórek zielony
> 6 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Filet z łososia rozdrobniłem trochę nożem a następnie zmieliłem używając robota. Do zmielonego mięsa dodaję majonez, musztardę i wodę, mieszam i doprawiam solą i pieprzem.
    Dużego ogórka przecinam na pół i obieraczką do warzyw ścinam go cienkie paski (bez części pestkowej). Paski ogórka zwijam w rożki i faszeruję je tatarem.


    Galeria zdjęć z etapami przygotowania do zobaczenia na :
    http://mechanikwkuchni.blogspot.com/2014/11/tatar-z-ososia.html

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń