Do góry

Przekąski Przepis na:

Tatar z wędzonego łososia

Tatar z wędzonego łososia

Autor: Futka

Przepisów i artykułów: 894 Ocena: 21897

Dodano: 23.02.2018

Odsłon: 2830

Dzień dobry! Dzisiaj chciałabym Was zaprosić na finezyjną przystawkę rybną, która doskonale sprawdzi się na przyjęcie w gronie rodziny oraz przyjaciół, a także inne uroczystości. Wędzony łosoś w połączeniu z suszonymi pomidorami, czerwoną cebulką, kozim serem i drobnym kawiorem to prawdziwa gra smaków i aromatów. Gorąco polecam! :)

Składniki

  • 150 g wędzonego łososia
  • kilka suszonych pomidorów
  • 1 mała cebula czerwona
  • 100 g miękkiego sera koziego np. Petits Chevres
  • 2 łyżeczki czarnego kawioru z gromadnika
  • mały pęczek koperku
  • oliwa z oliwek
  • sok z cytryny
  • szczypta sumaku
  • sól i pieprz
1-2 os. 15 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Cebulkę i suszone pomidory (z zalewy) drobno kroimy. Wędzonego łososia siekamy na mniejsze kawałki, dodajemy odrobinę oliwy z oliwek, posiekany drobno koperek, a następnie doprawiamy do smaku sokiem z cytryny, solą, pieprzem oraz sumakiem i dokładnie mieszamy. Składniki układamy warstwami, kończąc kompozycję na kozim serze pokrytym drobnym kawiorem.

  2. Tatara podajemy z plastrami cytryny oraz świeżym pieczywem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (13)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

DomowaPiwniczka 23 lutego wygląda cudnie i wnioskując po składnikach musi tak smakować :) częstuję się przepisem:)
tylko ...gdzie kupuje się sumak?
Odpowiedzi: 2 ▼

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

fafiatko 23 lutego ale cudowna prezentacja! i te smaki! użyłaś łososia wedzinego na ciepło? czy sie zcial od cytryny? zrobie to chetnie w domku :) Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń