Do góry

Przekąski Przepis na:

Tatar ze śledzia

Tatar ze śledzia

Autor:

Przepisów i artykułów: 126 Ocena: 4496

Dodano:

Odsłon: 10519

Tatar ze śledzia to fajna i prosta przekąska lub oryginalny starter na przyjęcie do zaostrzenia smaku.

Składniki

  • 3 płaty śledzi a'la Matias
  • pół średniej cebuli
  • łyżeczka koncentratu
  • płaska łyżeczka musztardy d'jon
  • papryka ostra
  • 1,5 łyżki oliwy
  • 1 jajko
  • natka pietruszki
  • Pieprz
  • foremki okrągłe do potraw z ubijakiem
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Filety śledziowe moczymy i płuczemy 2-3 razy i filetujemy. Tak przygotowane drobno szatkujemy. Dodajemy również drobno poszatkowaną cebulę, koncentrat, musztardę, paprykę i dopiero podczas mieszania oliwę. Doprawiamy do smaku świeżo mielonym pieprzem.
    Na talerzu układamy foremkę, napełniamy ją zależnie od uznania, ja napełniłem do ok 2/3 wysokości, lekko ubijamy i zdejmujemy obręcz ruchem do góry.
    Ozdabiamy pokrojonym w kosteczkę ugotowanym jajkiem, poszatkowaną natką pietruszki i pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń