Do góry

Przekąski Przepis na:

Tatar ze śledzia

Tatar ze śledzia

Autor:

Przepisów i artykułów: 178 Ocena: 2128

Dodano:

Odsłon: 1427

Propozycja na wigilijny stół -tatar ze śledzia z marynowanymi grzybkami

Składniki

  • 4 płaty śledziowe w oleju
  • 6-7 marynowanych grzybów
  • 1 cebulka
  • 2 łyżeczki posiekanej natki pietruszki
  • 2 łyżeczki posiekanego szczypiorku
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 2 łyżeczki musztardy
  • 2 łyżki oleju
  • sól, pieprz do smaku
3-4 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Płaty śledziowe pokroić w drobną kosteczkę podobnej wielkości, cebulkę posiekać.
    Umieścić w misce, dodać pietruszkę i szczypiorek
    Składniki sosu wymieszać, polać sosem sałatkę, wymieszać i odstawić do lodówki na minimum godzinę.
    Podawać ułożone w indywidualne porcje ( ja nakładałam za pomocą łyżki do lodów, można też użyć małej filiżanki)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń