Do góry

Przekąski Przepis na:

Tatatr z wędzonego pstrąga

Tatatr z wędzonego pstrąga

Autor:

Przepisów i artykułów: 940 Ocena: 24453

Dodano:

Odsłon: 2357

Propozycja na smaczny i delikatny tatar rybny z dodatkiem warzyw i ziaren prażonego słonecznika :)

Składniki

  • 130 g filetów z wędzonego pstrąga
  • 50 g marynowanych pieczarek
  • 50 g ogórków konserwowych
  • 1 mała cebulka biała
  • sok z cytryny
  • pieprz czarny
  • + ziarna słonecznika
1-2 os. 15 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Marynowane pieczarki, ogórki konserwowe i cebulkę kroimy w bardzo drobną kosteczkę.

  2. Filety z pstrąga pozbawaimy ewentualnych ości oraz nadmiaru tłuszczu i także kroimy w drobną kostkę.

  3. Kawałki pstrąga skrapiamy sokiem z cytryny, dodajemy pokrojone warzywa, doprawiamy dość obficie świezo zmielonym pieprzem i mieszamy.

    Całosć odstawiamy na chwilę dla odpowiedniego przejścia smaków i aromatów.

  4. W tym czasie na rozgrzanej patelni prażymy zairna słonecznika do momentu aż zaczną uwalniać swój aromat.

  5. Tatar przekładamy na talerzyki i podajemy z gorącymi ziarnami słonecznika.

    Życzę smacznego! :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (14)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń