Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nietypowe słono-słodkie ciasteczka rodem z Boliwii. Są doskonałym zastępstwem dla tradycyjnych faworków :)
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 360
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 114
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 92
Prosty, smaczny deserek, przygotowany z galaretek i ubitej śmietany 30 %. Do...
Odsłon: 155
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 360
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 114
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 92
Prosty, smaczny deserek, przygotowany z galaretek i ubitej śmietany 30 %. Do...
Odsłon: 155
Składniki
Mąkę połączyć z solą i proszkiem do pieczenia. Następnie dodać jako, masło i wodę.
Wyrobić gładkie ciasto. Jeśli zbyt się klei, dodać trochę mąki. Ciasto odstawić na ok. 10 minut przykryte ściereczką. Po tym czasie rozwałkować je na grubość ok. 0,5 cm i wyciąć kwadraty lub romby. Pocięte ciasto zostawić jeszcze na 5 minut na blacie i następnie wrzucać na rozgrzany olej i smażyć niezbyt długo - tylko tyle aby uzyskały złoty kolor.
Gotowe ciasteczka polać płynnym miodem i posypać cukrem pudrem. Najlepiej smakują jeszcze ciepłe.