Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 14
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 20
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 135
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 597
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 14
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 20
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 135
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 597
Składniki
Dużą blachę wyłóż folią do pieczenia. Spód przykryj warstwą krakersów. Kurki umyj, dobrze osusz i pokrój. Cebulę obierz i posiekaj, uduś na maśle. Dopraw solą i pieprzem. Wystudź. W tym czasie twarożek zmiksuj na gładką masę, wlej śmietanę 18% i dokładnie wymieszaj.
Kremówkę ubij na sztywno, wymieszaj z twarożkiem. Dodaj żelatynę rozpuszczoną w 1/2 szklanki letniej wody. Dopraw solą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj z kurkami, cebulą oraz posiekaną natką pietruszki. Masę rozsmaruj na krakersach i wstaw do lodówki na 3 godziny. Danie podawaj schłodzone.Źródło: Na żywo