Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Terrina serowa z kurkami"
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 26
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 373
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 97
Polecam.
Odsłon: 426
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 26
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 373
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 97
Polecam.
Odsłon: 426
Składniki
Dużą blachę wyłóż folią do pieczenia. Spód przykryj warstwą krakersów. Kurki umyj, dobrze osusz i pokrój. Cebulę obierz i posiekaj, uduś na maśle. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Odstaw do przestudzenia. W tym czasie twarożek zmiksuj na gładką masę, wlej śmietanę 18% i dokładnie wymieszaj. Kremówkę ubij na sztywno, wymieszaj z twarożkiem.
Dodaj żelatynę rozpuszczoną w 1/2 szklanki letniej wody. Przypraw solą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj z kurkami, cebulą oraz posiekaną rukolą i natką pietruszki. Masę rozsmaruj na krakersach i wstaw do lodówki na 3 godziny. Terinnę możesz posypać uprażonym na patelni sezamem.Źródło: Na żywo