Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Terrina z pomidorami"
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 802
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1098
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 137
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 107
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1035
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 802
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1098
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 137
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 107
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1035
Składniki
Przecier dopraw solą i pieprzem, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i 2 gałązki posiekanej bazylii. Ser zmiel dwukrotnie i połącz ze śmietaną, przypraw do smaku solą i pieprzem. Wymieszaj z gałązkami posiekanej bazylii.
Żelatynę rozpuść we wrzątku. 1/3 dodaj do sera i dokładnie wymieszaj, a 2/3 żelatyny wlej do masy pomidorowej, też wymieszaj.
Podłużną formę wysmaruj margaryną i wyłóż folią. Do formy włóż najpierw 1/3 masy pomidorowej i wstaw na 20 minut do lodówki, aż stężeje. Następnie wlej w całości masę serową i również odstaw do stężenia. Gdy będzie gotowa, dodaj resztę masy pomidorowej. Całość wstaw na minimum godzinę do lodówki.Źródło: Na żywo