Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Terrina z pstrąga i łososia"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 48
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 78
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 39
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 103
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 48
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 78
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 39
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 103
Składniki
Ugotować fasolkę. Łososia pokroić w paski, oprószyć solą, skropić sokiem z cytryny, posypać skórką. Pstrąga zemleć, wymieszać ze śmietaną i winem.
W formie układać warstwy: 1/3 farszu z pstrąga, połowa pasków łososia, połowa fasolki. Jeszcze raz tak samo i na wierzch pozostały farsz z pstrąga. Przykryć folią. Piec godzinę w kąpieli wodnej w temp. 110°C.
Zrobić sos: bulion i śmietanę odparować do 1/3 objętości. Wlać wino, doprawić. Polać sosem terrinę.
ok. 80 minutŹródło: Twoje Imperium