Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Terrina z sarny z kurkami i borówkami"
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 192
Polecam.
Odsłon: 907
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 216
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9320
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 192
Polecam.
Odsłon: 907
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 216
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9320
Składniki
Na patelni skarmelizuj cukier. Dodaj wino i szalotkę pokrojoną w plastry. Gotuj powoli, aż mieszanka zyska konsystencję miodu. Dolej bulion i dodaj wszystkie przyprawy.
Gotuj, aż wygotuje się połowa zawartości. Gdy wystygnie, dolej koniak (powinno powstać ok. 150 ml marynaty).
Mięso pokrój, zalej marynatą i wstaw na noc do lodówki. Wyjmij mięso z marynaty, osusz i podziel na trzy części. Dwie trzecie zmiel z szalotką, ostatnią część pokrój wzdłuż włókien na długie paski. Do mielonego mięsa dodaj borówki, śmietanę i żółtka, dopraw i dobrze wymieszaj.
Formę do pieczenia wyłóż plastrami boczku. Napełnij połową masy mięsnej. Rozłóż kurki, śliwki, paski sarniny i pokrojony wędzony bekon.Przykryj resztą mięsa.
Piecz w kąpieli wodnej w temp. 160 st. C ok. 45 minut. Możesz też do piekarnika wstawić naczynie z wodą.
Czas przygotowania: 90 minut (bez marynowania i stygnięcia) 450 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień