Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
THAI-ROLLS czyli sajgonki ale trochę w innym wydaniu niż te "zwykłe" od "Chińczyka"????, polecam!
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 320
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 466
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 441
Aksamitny krem pomidorowy z niespodzianką.
Odsłon: 282
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 320
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 466
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 441
Aksamitny krem pomidorowy z niespodzianką.
Odsłon: 282
Składniki
Pierś z kurczaka opłukać i wysuszyć ręcznikiem papierowym, posmarować odrobiną oliwy, przyprawić solą i pieprzem i dodać trochę chilli. smażyć na Grillowej patelni. Ja smażę tak, że na jednej stronie czekam aż pierś zetnie się tak w około 2/3 i przekręcam na drugą stronę i smażę około 2-3 minut. wtedy jest super soczysta. po usmażeniu odłożyć do wystygnięcia. Jak już przestygnie, to kroje ją na plasterki i potem w słupki.
Marchewke obrać a potem obieraczką do warzyw wykrawć cienkie plasterki i potem pokroić je w cieniutkie słupki (julienne).
Sałatę lodową opłukać i porwać na kawałki.
Papier ryżowy namoczyuć w wodzie i położyć na desce. Jak rozmieknie układać na nim sałatę, marchewkę i piers z kurczaka. zawijać jak sajgonki.
Podawać bez smażenia przekroje na pół ze słodkim sosem chilli.