Do góry

Przekąski Przepis na:

Thai Rolls

Thai Rolls

Autor:

Przepisów i artykułów: 7 Ocena: 22

Dodano:

Odsłon: 344

THAI-ROLLS czyli sajgonki ale trochę w innym wydaniu niż te "zwykłe" od "Chińczyka"????, polecam!

Składniki

  • Pół piersi z kurczaka
  • Sól i Pieprz
  • papier ryżowy
  • Marchewka 1 szt
  • Sałata lodowa
1-2 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Pierś z kurczaka opłukać i wysuszyć ręcznikiem papierowym, posmarować odrobiną oliwy, przyprawić solą i pieprzem i dodać trochę chilli. smażyć na Grillowej patelni.
    Ja smażę tak, że na jednej stronie czekam aż pierś zetnie się tak w około 2/3 i przekręcam na drugą stronę i smażę około 2-3 minut. wtedy jest super soczysta. po usmażeniu odłożyć do wystygnięcia. Jak już przestygnie, to kroje ją na plasterki i potem w słupki.

  2. Marchewke obrać a potem obieraczką do warzyw wykrawć cienkie plasterki i potem pokroić je w cieniutkie słupki (julienne).

  3. Sałatę lodową opłukać i porwać na kawałki.

  4. Papier ryżowy namoczyuć w wodzie i położyć na desce. Jak rozmieknie układać na nim sałatę, marchewkę i piers z kurczaka. zawijać jak sajgonki.

  5. Podawać bez smażenia przekroje na pół ze słodkim sosem chilli.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń