Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 37
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 112
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 446
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32622
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 81
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 109
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 37
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 112
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 446
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32622
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 81
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 109
Składniki
Zaparzyć kawę, do zimnej dodać alkohol. Nie dosładzać, gdyż słodki będzie krem.
Żółtka utrzeć z 1 łyżką cukru. Dodać serek, zmiksować do połączenia się składników. W osobnym naczyniu ubić białka z 1 łyżką cukru. Dodać do kremu z żółtek i serka, delikatnie połączyć łyżką.
Układać warstwami (do wyczerpania składników): mocno nasączone kawą biszkopty (można je połamać, jeśli układamy w pucharkach), krem i kakao. Wstawić na 2 godziny do lodówki.
Deser można przygotować w kwadratowym/prostokątnym naczyniu lub w pucharkach/szklaneczkach, jako osobne porcje. Smacznego!