Do góry

Desery Przepis na:

Tiramisu

Tiramisu

Autor:

Przepisów i artykułów: 30 Ocena: 559

Dodano:

Odsłon: 66632

;]]]]]]]]

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Przygotowanie biszkoptu: Do ubitych białek dodaj cukier dalej ubijając piane. Po wymieszaniu żółtek z proszkiem do pieczenia i octem dodaj kolejno do ubitych białek. Dodaj mąkę i delikatnie wymieszaj. Wylej ciasto na foremkę wyłożoną papierem i piec w temperaturze 170 stopni przez około 40 minut.

  2. Do schłodzonej i ubitej śmietany dodaj cukier puder i stopniowo serek mascarpone nadal ubijając.

  3. Przekrój poziomo upieczony biszkopt. Obie połówki nasącz kawą rozpuszczoną w wodzie i adwokacie. 2/3 przygotowanej masy wykładamy na dolną część biszkopta. Kolejno masę przykrywamy górną częścią biszkopta i smarujemy pozostałą częścią masy.

  4. Wierzch posypujemy kawą lub startą gorzką czekoladą.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (14)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kstr54 14 kwietnia 2012 drogie panie, czy moze ktos podac ILE TEGO SERKA MAScarpone! , uwierzcie 1-szuka NIC nie mowi, dzieki,pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 03 grudnia 2011 Do ulubinych ,nigdy nie robiłam tiramisu,ale po tym zdjeciu i przepisie muszę w końcu się odważyć.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

papka1983 10 marca 2011 robie to ciasto w różnych wersjach-z bitą śmietaną,owocami czy z galaretką) ale tą robiłam pierwszy raz i jest super.Będe robić częściej..Gorąco polecam!!!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

hanka78 23 stycznia 2011 Polecam ten przepis. Wszystkim smakowało. Biszkopt bardzo pulchny. Masa zwarta bez żadnych zagęszczaczy. Ciasto na wiekszą blaszkę. Dałam niecałą szklankę cukru pudru a i tak był słodki:-).

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

stuttgart 20 stycznia 2011 mam pytanie .Serek mascapone 1 opakowanie ,ale jak duzy .Nie mieszkam w Polsce i dlatego pytam bo sa rozne wielkosci.Dziekuje i pozdrawiam.

8 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

lucynasc 20 stycznia 2011 Mniamuśnie wygląda. Jutro zabieram się za to ciacho. Myślę, że rodzince przypadnie do gusu. Pozdrawiam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Kocie 20 stycznia 2011 Fajnie, że nie użyłaś żadnych budyniów, kisieli, zagęszczaczy, margaryn!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

margo21 20 stycznia 2011 a nie dajesz śmietan-fix, albo innego zagęszczacza?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Misia89 04 stycznia 2011 ... mmmm bajka jest to ciasto :-) poprostu pyyyyycha :-) POLECAM gorąco ten przepis :-D
wszyscy byli zachwyceni, osobiście je zrobiłam, a każdy myślał ze kupione ;-p
a masa przedewszyskim nie zamula jak się zje dużo :-D

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń