Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 222
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 772
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1819
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 164
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 242
Polecam.
Odsłon: 297
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 222
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 772
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1819
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 164
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 242
Polecam.
Odsłon: 297
Składniki
żółtka utrzeć z cukrem 9 dodać serek mascarpone i nadal ucierać
ubić śmietanę, dodać do żółtek, cukru i serka
brandy dodać do kawy rozpuszczonej w ½ szklanki wody
zanurzyć przez chwilę herbatniki lub biszkopty następnie ułożyć je na dnie szklanek
przykryć kremem ze śmietany, żółtek, cukru i mascarpone
rozpuścić czekoladę i polać nią pierwszą warstwę
ponownie przykryć kremem ze śmietany, żółtek, cukru, mascarpone polać czekoladą
umieścić w lodówce na ok. 5 godzin
przed podaniem oprószyć kakao