Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tiramisu z jagodami"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 53
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 88
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 44
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 112
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 53
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 88
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 44
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 112
Składniki
Jagody przebierz, opłucz szybko na sitku i osusz na ściereczce. Kawę rozpuść w 2 łyżkach wrzątku, wymieszaj z likierem migdałowym. Twaróg utrzyj z cukrem, cukrem waniliowym i śmietaną. Dodaj serek mascarpone. Ubij mikserem na puszysty krem.
Połowę biszkoptów ułóż na spodzie owalnej formy. Skrop je połową ponczu kawowego. Posyp jagodami, kilka pozostaw do dekoracji. Owoce posyp posiekanymi pistacjami. Potem przykryj resztą ciastek i skrop pozostałym ponczem. Na to wyłóż krem. Równomiernie go rozsmaruj.
Wprost na wierzch ciasta przesiej przez sitko kakao (dzięki temu nie będzie grudek). Wstaw do lodówki na ok. 5 godzin (a jeszcze lepiej na noc). Przed podaniem ciasto udekoruj odłożonymi wcześniej jagodami oraz skórką cytrynową.
ok. 20 minut . Chłodzenie minimum 5 godzin. 1 porcja 370 kcalŹródło: Tina