Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tłuściutkie placuszki na ostro. Pikantna i smaczna potrawa.
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 153
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 37
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 153
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 37
Składniki
Ziemniaki obrać i umyć dokłądnie. Zetrzeć na tarce na grubych lub małych oczkach (w zależności od upodobań). Cebulę pokroić w kostkę u podsmażyć na rumiany kolor na patelni. Do startych ziemniaków dołożyć mąkę, jaja, przesmażoną cebulkę i kilka łyżek smalcu (najlepiej ze skwarkami i mięskiem). Dodać przyprawy do smaku, dokładnie wymieszać, nakładać łyżką na rozgrzany olej na patelnię.