Do góry

Desery Przepis na:

Toffi z bezami

Toffi z bezami

Autor: magda-lena13

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 2

Dodano: 28.03.2011

Odsłon: 2151

BARDZO DOBRE I DOŚĆ EFEKTOWNE

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. BISZKOPT : UBIJAMY PIANĘ Z 4 BIAŁEK, NASTĘPNIE UBIJAJĄC STOPNIOWO DODAJEMY 3/4 SZKL. CUKRU, 4 ŻÓŁTKA. MĄKĘ MIESZAMY Z PROSZKIEM DO PIECZENIA I POWOLI DODAJEMY DO MASY, NA KOŃCU DODAJEMY POSIEKANĄ CZEKOLADĘ I DELIKATNIE MIESZAMY ŁYŻKĄ. WYLEWAMY NA WYSMAROWANĄ BLASZKĘ I PIECZEMY OK. 30 MIN. W TEMPERATURZE 180 STOPNI.

  2. KREM : 3 ŻÓŁTKA UCIERAMY Z CUKREM, MASĘ MIESZAMY Z BUDYNIAMI I SZKLANKĄ MLEKA. DRUGĄ SZKLANKĘ MLEKA GOTUJEMY I WLEWAMY WCZEŚNIEJ PRZYGOTOWANĄ MASĘ ŻÓŁTKOWĄ, CZEKAMY DO ZAGOTOWANIA. PÓŹNIEJ MASĘ BUDYNIOWĄ STUDZIMY. MARGARYNĘ UCIERAMY NA PUCH I STOPNIOWO DODAJEMY WYSTUDZONY BUDYŃ. KREM WYKŁADAMY NA BISZKOPT I NA WIERZCHU UKŁADAMY JEDEN PRZY DRUGIM BEZY.

  3. KRÓWKA: KRÓWKI I MARGARYNĘ ROZTAPIAMY W RONDELKU NA WOLNYM OGNIU, CAŁY CZAS MIESZAJĄC. LEKKO STUDZIMY I POLEWAMY BEZY. SMACZNEGO!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Boschka 29 marca 2011 Przepis brzmi zachęcająco;-)) szkoda tylko, że fotki nie ma...

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń