Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Torcik arbuzowo -truskawkowy"
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 349
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 412
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 704
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 349
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 412
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 704
Składniki
Białka ubij na sztywno z 17 dag cukru. Dodaj przesianą mąkę, a na koniec wiórki kokosowe. Podziel ciasto na trzy części. Każdą rozsmaruj na pokrytej pergaminem blasze tak, aby powstał placek 30 na 20 cm. Piecz w temp. 200 st. ok. 12 min. Zdejmij z blachy. Gdy ciasto wystygnie, usuń pergamin.
Kremówkę ubij na sztywno. Zmiksuj twaróg z resztą cukru, dodaj bitą śmietanę. Namocz żelatynę w 100 ml wody. Ciągle mieszając, mocno podgrzej i jeszcze gorącą wlej do masy.
Mieszaj do ostygnięcia. 3Arbuza pokrój w plastry. Upieczone ciasto przekładaj masą serową i plastrami arbuza. Resztę masy rozsmaruj na wierzchu. Poukładaj pokrojone truskawki.
Czas ok. 50 min; porcja – 210 kcal, cena 1 zł.Źródło: Świat kobiety