Do góry

Desery Przepis na:

Torcik borówkowo-malinowy z kremem z mascarpone.

Torcik borówkowo-malinowy z kremem z mascarpone.

Autor:

Przepisów i artykułów: 541 Ocena: 9686

Dodano:

Odsłon: 518

Szybko się robi,szybko znika...na upały najlepszy:) Delikatny i puszysty,serdecznie polecam:)

Składniki

  • podłużne biszkopty 2 paczki po 175g
  • serek mascarpone 2 op.
  • śmietanka 30% 2 kubeczki po 180ml
  • cukier puder 2-3 łyżki( do swojego smaku)
  • śmietan-fix 2 op.
  • maliny 70dkg
  • borówka amerykańska 25dkg
  • galaretki malinowe 2op.
  • sok z cytryny oraz starta skórka
> 6 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Tortownicę 24cm wyłożyć folią aluminiową.
    Na spódzie ułożyć biszkopty.

    Śmietanki ubić pod koniec dać cukier puder oraz śmietan-fix..
    Serek mascarpone wyłożyć do miski,dodać startą skorkę z cytryny oraz sok,zmiksować.
    Ubitą śmietankę połączyć z serkiem.
    Dodać borówki oraz 25dkg malin.
    Delikatnie wymieszać by owoce za bardzo nie rozpadły się.
    Masę podzielić na dwie części.
    Połowę wyłożyć na biszkopty,przykryć następną warstwą biszkoptów i znów dać masę.

    Na wierzch rozsypać maliny i zalać tężejącą galaretką rozpuszczoną w 800ml wrzątku.

    Włożyć do lodówki na kilka godzin.

  2. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (19)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń