Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Torcik brzoskwiniowy"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 177
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 202
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 177
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 202
Składniki
Ciasto: białka ubij z cukrem. Dodaj żółtka, połącz. Wyrabiaj, wsypując mąkę wymieszaną z budyniem i proszkiem do pieczenia. Ciasto wlej do tortownicy. Piecz 25 minut w 180°C. Ostudź. Delikatnie zetnij górną przypieczoną warstwę. Biszkopt nasącz ponczem: ulubiony alkohol wymieszaj z 3 łyżkami zalewy z brzoskwiń.
Masa: żelatynę namocz w 100 ml zalewy z brzoskwiń. Rozpuść w kąpieli wodnej. Trzy połówki brzoskwiń odłóż do dekoracji, resztę zmiksuj bez zalewy (powinno wyjść 250 ml musu).
Kremówkę ubij z cukrem pudrem. Dodaj mus i żelatynę, szybko wymieszaj. Masę rozsmaruj na biszkopcie. Schłodź. Udekoruj odłożonymi brzoskwiniami i ew. ziarenkami granatu.
Czas przygotowania 50 min, ilość porcji 6, cena za porcję 2 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie